Glasögon

Jag är lite ful och skriver snuskblogg via fjärrkontroll från jobbet. Rätt spännande. Ansluter till min dator hemma och skriver det här officiellt därifrån. Visst är tekniken underbar? Perfekt att ta till när de andra sitter i ett tråkigt möte. Plus också för att jag ser upptagen ut här där jag sitter vid min laptop och ser ut som om jag jobbar.

Orsaken till detta inlägg är att det gick förbi en tjej utanför kontoret tidigare. En söt, lite rund tjej som gav mig ett brett leende medan hon gick förbi. Jag log tillbaka. Av nån anledning så fastnade jag för hennes glasögon, de var av liknande/samma typ som hon sångerskan Lisa Loeb hade när hon slog igenom i slutet av 90-talet. Dessa demonstreras kusligt bra på nedanstående bild, där hon dessutom verkar springa runt i stringtrosor? Mysko.

Så jag började fundera på det här med glasögon, och det slår mig att en överhängande majoritet av kvinnor som jag är eller har varit attraherad av har haft glasögon antingen hela tiden eller delvis. Detta inkluderar inte kändisar, utan ”riktiga” kvinnor som jag har varit tillsammans med eller haft sex med. Jag är lite dimmig på den exakta matematiken, men uppskattningsvis skulle jag tro att omkring 90% av kvinnorna i mitt liv har varit av den glasögonprydda varianten.

Finns det någon dold fetisch inom mig för tjejer med glasögon? Eller är det bara slumpen som har lett fram till detta faktum? Jag tror på det sistnämnda, jag tycker ofta om kvinnor utan glasögon också. Men det är lite intressant statistik om man ser till mina förflutna partners och förhållanden.

Tjejer med glasögon tycker jag annars är en skön lite retro-pinup grej. Jag tror det uppstod ur konflikten mellan att glasögon ansågs nördigt medan tjejer ansågs sexiga. Lägg sen till den ”sexiga bibliotekarien”-klyschan och konceptet var komplett.


(Originalbilden finns på den här Flickr-sidan. COOP666 heter användaren och jag är extremt avundsjuk på honom. Han får fotografera otroligt sexiga kvinnor.)

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Glasögon

 1. Maja

  Kan du snälla kanske ordna så nya länkar öppnas i nytt fönster och inte det befintliga? Stänger alltid ner och undrar sen igen fåraktigt var bloggen tog vägen!

  Svara
 2. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Tyvärr Maja, men dels kan jag inte ordna det (då det kräver att djupdyka i koden för den här bloggen, något jag inte är så duktig på) och dels tycker jag att det är ett sabla otyg att hela tiden ha länkar som öppnar i nya fönster. Till sist sitter man där med en hel hoper fönster och har ingen översikt.

  Mitt tips är att (om du inte redan använder den) installera Firefox. Om du klickar med scrollhjulet på länkar öppnas de istället i en ny flik. Mycket praktiskt 🙂

  Svara

Skriv en kommentar!