Att komma lite närmare varandra

Jag funderar på det här med närhet. Att verkligen komma nära någon man älskar, någon man bryr sig om och någon man vill ha i sitt liv.

Vet ni vad som krävs för att man ska få det?

Svaret är faktiskt väldigt enkelt. Det som krävs för att man ska få det är att man vågar visa sig sårbar. Att man vågar visa sig känslig, att man vågar lita på att den här människan inte missbrukar det förtroendet. Det är enormt svårt att ha ett förhållande med närhet och ömhet om man håller sin älskade på armlängds avstånd. Om man älskar någon måste man släppa in den människan, och våga vara sårbar och mänsklig.

Jag upplever ofta att man idag inte fostras till sånt. ”Ensam är stark” verkar vara den inställning som människor har. Förhållanden har man för att det hör till kutymen i samhället, man vill ju inte verka onormal? Så därför har man alla dessa tomma förhållanden där man mer påminner om rumskompisar som knullar och eventuellt har barn, än vad jag tror förhållanden var förr i tiden.

Nu kanske det blir lite kinky-varning, men vet ni vad dessa tankar uppstod ur?

En tanke om en tjej som håller i en mans kuk medan han kissar. Ingenting mer än så, bara håller den och siktar, medan han släpper på trycket. Ömt håller i den och hjälper honom att tömma blåsan.

För när vi killar kissar är vi faktiskt sårbara. Åtminstone känner jag mig lite öppen när jag gör det. Det är en privat handling. Det är en av de första handlingarna vi lär oss när vi är barn, att sikta ordentligt och inte klanta bort sig på nåt vis. Att släppa in någon i denna privata och förvånansvärt intima handling känner jag visar på att man vågar vara sårbar, vågar låta någon annan (bokstavligt talat) hålla i familjejuvelerna. Man lämnar kontrollen över något som alltid varit en del av ens liv till någon annan och litar på att den människan kommer att göra ett bra jobb och inte missbruka förtroendet som har givits.

Läs även dessa inlägg:

9 tankar kring ”Att komma lite närmare varandra

 1. Linnea

  Det här är läskig tankeläsning, detta var precis vad jag & min karl diskuterade häromdagen. Inte genomförde dock, inte än. 😉
  För övrigt är jag grymt avundsjuk på hur du skriver, tänk om jag kunde göra det lika bra? Keep up the good work!

  Svara
 2. Juliette

  Nu tänker jag så här..man kan ju vända på det hela..är det inte först när man kan och vågar släppa in en annan människa och visa sig mänsklig och sårbar som kär övergår i djup kärlek..det är då vi ser vad förhållandet går för..kan det vara så att det vi tror är kärlek helt enkelt bara är något vi gör för det råkar hända,det passar just då av gifta sig och skaffa barn,husköpet lockade mm mm…svindlande tankar..

  Svara
 3. Em

  Asbra!! Det där har jag nog för mig att jag diskuterat med en kille en gång, fast inte att det skulle vara sårbart, mer att jag var nyfiken och ville testa att hålla i.. Jag minns inte vad han svarade, men jag har för mig att jag frågat flera och en har sagt ja. Jag har dock inte fått testat än 😛 hahaha 😀
  Fan va du skriver bra, btw!

  Svara
 4. klumpesnusk Inläggsförfattare

  xXx: Jag vet att blogger/blogspot inte har nåt emot sexbloggar, så kolla om det är nåt för dig.

  Vad gäller svensk tjänst känner jag inte till nån tyvärr.

  Svara
 5. TalkBack

  Håller med om att det där med att kissa är väldigt privat. Har annars inga problem med att släppa in en tjej i min sfär och vara lite sårbar, men trots 3 ½-sambo-år med exet så fick hon alltid gå ut när jag skulle kissa. I kissränna med andra killar bredvid – inga problem. Men med en tjej i samma rum – i princip omöjligt. Vet inte varför riktigt…

  Svara

Skriv en kommentar!