Resultatet av pollen om sexpartners

För ett tag sen slängde jag upp en undersökning där jag kollade hur många sexpartners ni läsare hade haft. Sheila funderade lite också på om det här överhuvudtaget spelade någon roll medan jag själv insåg att jag fick omvärdera mina förutfattade meningar om hur det här skulle sluta.

Resultatet är förvånansvärt intressant, och presenteras nedan med mest röster på förstaplats osv.

 1. 1-5 partners (42 röster)
 2. 6-10 partners (28 röster)
 3. Inga, jag är oskuld! (9 röster)
 4. Mer än 35 partners (8 röster)
 5. 15-20 partners (7 röster)
 6. Mer än 25 partners (7 röster)
 7. 11-15 partners (6 röster)
 8. 21-25 partners (5 röster)
 9. 50+ minst (4 röster)
 10. Ingen aning, jag tappade räkningen för länge sen! (3 röster)
 11. Vill inte svara på frågan, jag är blyg… (1 röster)

Jag skrockade lite för mig själv när jag la till oskulds-alternativet. Hur många som läser den här sexbloggen skulle vara oskulder? Men det visade sig att det fanns förvånansvärt många. Antingen det, eller så tyckte 9 lustigkurrar att de var jätteroliga när de valde det alternativet. Jag trodde också att det skulle vara en överväldigande majoritet som hade åtminstone 15+ partners, men den förutfattade meningen visade sig också helt osann.

Klart intressant!

Läs även dessa inlägg:

4 reaktion på “Resultatet av pollen om sexpartners

 1. M

  Ser du vem som svarat vad i dessa polls? Jag som är otroligt nyfiken och samtidigt en gnutta skeptisk till polls är lite intresserad om pollsen gör det möjligt för dig att kartlägga individer. Inte för att jag på något vis tror att du gör det men som sagt, nyfiken på om det är möjligt. =)

  Svara
 2. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Ja, man ska inte använda poll-resultatet till nånting viktigt då all sån här öppen statistik är per definition instabil 🙂

  När man röstar i en poll kan jag se det IP-nummer man röstat från. Har man skrivit en kommentar i nåt inlägg tidigare så hakas det namn man gett där på också. Men mer specifikt än så går det inte att följa en individ, och det finns (än så länge) ingen funktion för att sammanställa statistik mellan olika omröstningar.

  Svara
 3. Johanna Sjödin

  Svarade aldrig, men mer än femton i alla fall.

  Tycker du att det spelar någon roll, jag lutar mot att det inte gör det.

  Jag vill inte ha sex med någon oskuld, utöver det finns det inget ”perfekt” antal. Sexuell erfarenhet är bra men det behöver inte ha någon koppling alls till antalet personer man haft sex med, tyvärr.

  Svara
 4. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Jag vill återigen säga att jag tycker att mängden människor man haft sex med är en i praktiken meningslös statistik. Jag är lite förvirrad över var alla får uppfattningen att jag fäster någon relevans till den, annat än som en lite intressant men i praktiken värdelös statistik.

  Själv tycker jag den är fullkomligt oväsentlig. Det enda värdet en sån siffra har är värdet som du som betraktare sätter på det. Precis som dig Johanna så föredrar jag partners om åtminstone haft sex, och även där är mängden sexpartners ingen som helst indikation över nånting annat än hur många man hoppat i säng med. En person kan ha haft massor med sexpartners men ändå vara hopplöst usel i sängen – eller tvärtom.

  Men återigen – jag ser inte denna undersökning som nåt annat än lite intressant men i praktiken meningslös statistik. Hade jag varit nån bibelviftande moralpredikare hade jag kanske sett det genom färgade linser, men det gör jag inte. Resultatet av omröstningen är lite småintressant men har inget praktiskt eller konkret värde annat än som underhållning. Sådeså 🙂

  Svara

Skriv en kommentar!