Recension: Fleshlight

För en dryg vecka sen blev jag ägare till en Fleshlight. När det först började dyka upp bilder på den för nåt eller några år sen tyckte jag att det såg ut som en fullständigt vedervärdig pryl, och kände inget sug efter att stoppa in min kuk i den. Men efter att ha hört om den kände jag att det vore skoj att prova på den och se om den lever upp till sitt rykte.

Som namnet antyder påminner Fleshlight om en slags överdimensionerad ficklampa. Jag har sett dem i olika utföranden, en del ser mycket ut som en silvrig ficklampa, andra är genomskinliga, några jag sett är kritvita. Min är kolsvart och har ett ganska anonymt utseende. I vardera änden av leksaken sitter det ett lock. Det stora locket täcker själva fittan, det lilla locket kan justeras för att ge mer eller mindre sug när man använder den.

Höljet är i princip ett tjockt plaströr. Inuti sitter lösfittan, inlägget är tillverkat i ett förvånansvärt naturtroget material. När man skruvar av det stora locket är den i princip redo för action. Fittan ser relativt naturtrogen ut, och när jag packat upp den ur förpackningen blev jag väldigt fascinerad av känslan på gummit. Splitterny har gummit en slät, lite pudrig känsla som är mycket angenäm. Detta pulver försvinner dock efter man sköljt av den, men det går att köpa mer pulver om man vill bibehålla den känslan. Personligen är jag rätt obrydd i det, men det var skönt.

Med Fleshlighten får man även med en liten förpackning vattenbaserat glidmedel samt ett häfte med skötselråd och lite reklam för andra produkter. Förpackningen med glidmedel tar slut relativt fort, så jag rekommenderar andra fleshlight-ägare att investera i mer. Det medföljande häftet påpekar också att man inte ska använda andra sorter än vattenbaserade glidmedel – silikonbaserade eller oljebaserade kan förstöra sexleksaken.

Så hur känns den att använda?

Den är faktiskt överraskande skön! Visst, den kommer inte på långa vägar att ersätta en riktig fitta, men den är ett mycket trevligt substitut. Speciellt om man har tillräckligt med tålamod för att skölja den i varmvatten innan man använder den. Gör man det känns den mycket verklighetstrogen. Med hjälp av locket på kortändan kan man justera suget i den, och det är en trevlig liten finess.

Överhuvudtaget tycker jag det här är en rätt genomtänkt sexleksak för det den är tänkt till. Den är lätt att rengöra efter användning då man bara skruvar loss båda locken och drar ut inlägget (som ser väldigt osexigt lösplockat ur tuben) och sköljer allt med varmt vatten. Det lilla häftet är noga med att påpeka att man inte ska använda tvål eller andra kemikalier på inlägget då det kan skada gummit. Varmt vatten räcker gott. Sen låter man allting torka innan man monterar ihop leksaken, annars finns det risk att det blir mögligt.

Sammanfattningsvis är det här en rätt dyr sexleksak. De flesta priser jag sett på den har varit omkring 550 kronor och uppåt. Är den värd det? Ja, det tycker jag faktiskt. Jag har trivts bra med min fleshlight nu den senaste veckan. Den är som sagt ingen ersättning för en riktig fitta, men den är mycket skön att använda om man inte har tillgång till den äkta varan. Överhuvudtaget tycker jag leksaken håller hög tillverkningskvalité, och jag är fortfarande enormt fascinerad över känslan i själva fitt-inlägget.

Slutbetyg: 4/5 kukar.

(Fleshlighten i recensionen generöst sponsrad av Intimera.se)

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Recension: Fleshlight

 1. Gunnel och Gunnar

  Jag (gunnar) är själv ägare till en fleshlight sedan något år tillbaka. Personligen så tycker jag att den helt klart är värd 5/5 i betyg vad gäller hur pass skön den faktiskt är att använda. Den största nackdelen är dock att det går åt ganska mycket glidmedel.

  Svara
 2. daniel

  gunnar, måste tipsa om INVITs glidmedel. det är grymt bra. behövs väldigt lite för en ”session” med fleshlighten 🙂

  Svara
 3. L & F

  Verkar som att alla manliga sexbloggare har köpt en Fleshlight. Handsome Ranger har ju haft sin ett tag. Har ni köpt tillsammans och delat på portot?

  Svara

Skriv en kommentar!