Idioti! Dumhet! Skitsnack!

Nästan dagligen blir jag lite förfasad över den attityd och nymoralism som sprider sig i det stora landet i väster. Ni vet, det där landet där alla har cowboy-hattar och kör stora bilar med fenor.

Alltombarn tar upp en forskningsrapport som påstår att tonårssex bland unga ökar risken för depression – men bara hos tjejer. Enligt den här forskningsrapporten var risken för att bli deprimerad dubbelt så stor hos tjejer som hade sex jämfört med tjejer som inte var sexuellt aktiva.

*suck*

Jag blir väldigt trött så fort jag läser sån här illa dold nymoralism. Speciellt när den kommer från USA, ett land som verkar vara stadigt på väg tillbaka till 1800-talets syn på sexualitet. Precis som Rick tycker jag det är korkat att man fortfarande försöker sprida den här attityden av att sexualiteten slår igång på 18-årsdagen.

Den breda attityden hos de som styr våran värld idag är fortfarande att sex är nånting fult och skamligt, nånting som ska döljas. Om det inte går att dölja ska man skrämma fårskocken till att skämmas för det med såna här urbota korkade och illa dolda lögner.

Jag tror inte en sekund på att det här är en seriös forskningsrapport. Det låter för mycket som någon beställde ett resultat, och sedan förvrängdes metoderna för att uppnå det resultatet.

”Hmm, de vill att det ska verka farligt att knulla när man är tjej och tonåring. Bäst vi letar rätt på en bunt med kåta men deprimerade tjejer och frågar dem om de mår sämre än vanligt”.

Nej, det här är bara mer propaganda om att sex är nånting läskigt, nånting som man ska undvika. Jag kan förstå om man inte är så förtjust i tanken på att ens lilla dotter plötsligt kommer hem och är på smällen, men att försöka undvika det genom sånt här strunt är verkligen att göra sig en björntjänst.

När/om jag har en tonårsdotter kommer jag inte att försöka dämpa hennes sexualitet med sånt här struntsnack. Jag kommer att vara noga med att lära henne om riskerna med sex (oönskad graviditet, könssjukdomar, etc) och jag kommer att se till att hon alltid har en bunt med färska kondomer i handväskan när hon går ut och partajar.

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Idioti! Dumhet! Skitsnack!

  1. fröken

    Håller med, skrämseltaktik på det här viset suger!! Med min son kommer jag också prata om säkert sex och att respektera varandra men att han kommer att ha sex tidigare än mig själv är nog ganska säkert. Sex kryper neråt i åldrarna och det tycker jag är skrämmande.

    Svara
  2. klumpesnusk Inläggsförfattare

    Nymoralismens förlovade hemland, om inte annat. Jag avskyr moralism, och det där är av den värsta sorten. Det är såna ”undersökningar” som understryker att tjejer som har sex är slampor, medan killar är players.

    Svara

Skriv en kommentar!