En kvinnas doft

… och nej, jag tänker inte på filmen med Al Pacino.

Jag stod nyss i doften och funderade på det här med dofter, och varför människor idag är så livrädda för dem. Fröet till denna tanke var min egen doft – jag duschar varje morgon men de senaste fem dagarna har jag inte använt deodorant. Det här leder till att jag doftar ”naturligt”. Min naturliga doft är lite mörk och myskig, jag tycker inte den är otrevlig men det är ju en smaksak.

Så jag stod i duschen och tvålade in mig och tänkte på kvinnliga dofter. Kvinnor har ett (i min erfarenhet) mycket bredare spektrum av dofter än vi män har. Män doftar på ett sätt (”karl”) medan kvinnor kan dofta lite allt möjligt förutsatt att de inte kväver doften under deodorant eller parfym.

För så här är det: mitt doftsinne är något som börjat fungera bättre de senaste åren. Det känns positivt. Särskilt eftersom min syn alltid har varit rätt kass, och min hörsel har alltid fått sig en törn eller två pga mitt intresse för hög musik och att bygga högtalare.

Men doftsinnet funkar bra, och det känns som att de senaste 5-6 åren har det blivit bättre. Idag kan jag finna en djup fascination för dofter, och njuta gott av att känna doften från någon jag tycker om.

Som sagt, män har i princip bara en doft. Man luktar karl. Det finns utrymme för lite variation; man kan lukta ”nyduschad karl” eller ”karl som har burit tungt” men grunden för alla dofter är alltid densamma i min erfarenhet.

Kvinnor däremot… de senaste fyra kvinnorna jag varit med har doftat fullständigt olika. En doftade lite som en färsk potatisgratäng med lite dill och olika matinslag. En annan doftade som kryddat té, ni vet sånt där indiskt chai-te som är så otroligt starkt. En tredje doftade lite som en fuktig och frodig äng på hösten. Dessa beskrivningar är dessutom lite begränsade, alla hade underdofter som inte gick att beskriva. Spännande dofter som kittlade min näsa och min hjärna.

När sen dessa kvinnor blev kåta… om deras standard-doft var en mysig jazztrio så var kåt-doften en symfoniorkester som käkat LSD. Spektrumet av dofter slog genom taket, och man fick den där härliga kåta-fitta doften också. Alltför många tycker att en våt fitta luktar fisk, men i min erfarenhet så beror detta oftast på en pH-obalans. Kolla upp det på apoteket om så är fallet.

Men en fitta utan obalans luktar spektakulärt. Den luktar som en nyvänd åker, som krutrök, som en nyklippt gräsmatta, som en lövhög, som en racerbil. Oftast allting på en och samma gång. Om man öppnar sin näsa och inte automatiskt säger ”urk” till dofter kan man åka på en resa bara där.

Men tyvärr är vi idag lite allergiska mot dofter. Varje år spenderar västvärlden ohemult mycket pengar på deodoranter och parfymer. Visst, jag kan hålla med om att tre dagar gammal svettlukt kanske inte är det absolut sexigaste som finns – men om man duschar regelbundet så föredrar jag nästan att gå utan allt det där.

Doft är inte heller bara doft. Doft är även feromoner, en osynlig substans som i praktiken är kroppens eget afrodisiak. Feromoner får oss att bli attraherade, att bli kåta. Därför kanske det är lite extra viktigt att inte dränka kroppen i parfymer och deodoranter. Det är visserligen debatterat hur stor effekt feromoner har på människor, men jag tror iaf att dofter är viktiga, speciellt för vårat sexliv.

Eller så kanske jag är helt ute och cyklar? Jag är hur som helst säker på att jag gillar doften från en kvinna, och doften från en kåt kvinna – desto bättre!

Läs även dessa inlägg:

4 reaktion på “En kvinnas doft

 1. fröken

  Jag älskar min sambos doft, helst ska han ha svettats någorlunda mycket under dagen och inte använt för mycket deo. Jag skulle kunna ligga läääänge och bara lukta på honom 🙂

  Svara
 2. Mia

  Jag däremot är hooked på herrparfymer och skulle jag själv gå utan deo en dag och bli det minsta varm så kan jag lova dig att det inte är en underbar doft som sprider sig från armhålan. Hur öppensinnig man än är tänker man mer på gödsel och spygröna färger 😛

  Svara
 3. Knappen

  Jag är mambo med tanke på smutstvätt o liknande. Men egentligen lite särbo också med en man med större lägenhet på Söder. De jag brukar ha kul med på helgerna kan man kalla för kk. Sen så blir det ju lite tid över. Jobba måste man väl försöka hinna med lite grann. Annars så leker jag med mina erotiksaker bara.

  Svara

Skriv en kommentar!