Piercingar och kroppssmyckning

Jenny frågade mig vad jag tyckte om piercingar, och jag insåg att det är ett ämne jag inte har berört.

Som i de flesta ämnen har jag en splittrad och svårdefinierad åsikt om det.

Å ena sidan tycker jag att alla människor har rätten att göra precis vad man vill med sin kropp. Jag själv har varit piercad (ingenting mer exotiskt än ett hål i örat och under nåt år en ring i näsan) så jag är inte en sån som aldrig testat det. Jag har planer på att tatuera mig själv också, det enda som hindrat mig är dels en brist på ekonomi för det tills vidare samt att jag fegade ur den gången jag hade bokat en tid hos tatueraren.

I många fall kan jag tycka att piercingar och tatueringar förhöjer kvinnligheten – om det görs rätt. Vad som är ”rätt” är svårt att uttala sig för. En del människor passar jättebra i mycket piercingar och tatueringar och andra ser bara löjliga ut.

Bland sakerna jag tycker om är faktiskt den klassiska med ringar i öronen. Ett stift i ena näsborren kan vara mysigt också. Jag är faktiskt rätt svag för piercade bröstvårtor – speciellt om det är stora bröst och man har ringar i dem. Något som kanske ser lite mindre vackert ut är dock om man haft för stora ringar, och bröstvårtan börjar peka neråt eller se ”uttänjd” ut. Ett stift i klittan kan också vara riktigt sexigt. Men en ring i klittan ser bara fånigt ut, även om det kanske känns skönt att ha den där.

Något jag dock inte tycker om är för mycket skrot i ansiktet. En ring i öronen och kanske ett stift i näsan och/eller tungan, men allt utöver det blir oftast för mycket. En annan sak som jag tycker ser rätt fånig ut är när man sätter en ring i t.ex. blygdläpparna. Den ser bara inte ut att höra hemma där. Jag tycker inte heller speciellt bra om att bli sugen av en tjej med stift i tungan – det sägs att det ska förhöja upplevelsen, men jag tycker alltid att det blir en stålgrej som gnisslar mot min kuk. Känns inte bra.

Vad gäller piercingar på män är jag mindre intresserad, dock tycker jag att piercingar i kuken ser otroligt fånigt ut. Sen om det förhöjer känslan eller ej vet jag inte, men visuellt tycker jag att en ring i kuken eller liknande bara ser fel ut. Alla får såklart göra som man vill, men jag känner inget som helst intresse av att göra det på min egen kuk.

Så, det generella svaret blir att less is more. En eller två eller tre tycker jag oftast bara förhöjer det hela, men alltför många ringar, stift och tatueringar gör att jag oftast tappar intresset.

Och för att runda av till Jenny: Om du inte själv är säker på om du vill göra det eller ej, då tycker jag inte du ska göra det. Det är du som bestämmer och är du det minsta osäker så låt tills vidare bli att göra det. En piercing är visserligen inte lika stort ingrepp som en tatuering, men även om man låter den läka ihop blir det ett märke efteråt, och är du inte helt säker så ska du inte göra det. Om du gör det, se till att göra det hos en auktoriserad och rekommenderad piercare som vet vad han/hon gör. Gör det inte hos grannen ”som har gjort det några gånger” eller liknande.


Det här räcker mer än väl 🙂

Läs även dessa inlägg:

2 reaktion på “Piercingar och kroppssmyckning

 1. Jenny

  Vad tycker du om navelpiercingar då? Jag har en själv, men tyckte att smycket mest var i vägen så jag har bara en liten stav, det räcker 🙂

  Svara
 2. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Navelpiercingar är jag rent generellt lite anti emot. Åtminstone om man har en stor ring eller ett smycke där. Däremot tycker jag att en stav oftast går bra.

  Men rent generellt tycker jag att naveln är snyggare utan dekoration 🙂

  Svara

Skriv en kommentar!