Young people fucking

Det här är något så ovanligt som en filmrecension från mig. Det är inte heller en porrfilm, utan en helt vanlig spelfilm. Dock gick den aldrig upp på bio i Sverige, men den fick bra kritik i utlandet och jag såg den häromdagen.

Young people fucking” är dess rakt-på-sak namn, och precis som namnet antyder handlar det om sex.

Som tittare får man följa fem olika par i fem parallella berättelser om en sexuell akt. Paren skiljer sig åt lite: vi har vännerna som bara vill knulla, paret som har ett lite stagnerat sexliv, exen som träffas igen, paret som har sin första dejt samt en improviserad trekant. Det här är en komedi om sex och relationer, och även om det är en komedi känner jag att den har en del allvar bakom fasaden.

Det bör också poängteras att ”young” i titeln handlar om människor i mitten av 20 till 30-årsåldern. Så det är inte några tonåringar direkt.

Men det här var faktiskt en glad överraskning för mig. Jag hade sett trailern innan och tyckte den verkade lovande, och filmen motsvarade förväntningarna. Den är smart, den är lite insiktsfull och emellanåt är den ganska rolig. Den bryter inte speciellt mycket ny mark men känns som en hyfsad representation av vad många normala människor upplever. När filmen måste använda silkeshandskarna gör den det, och jag gillade hur den inte föll för frestelsen att göra grova skämt eller använda slitna klyschor i sin berättelse.

Det enda som kanske är en smula trist är att den aldrig utforskade nåt annat än traditionella hetero-förhållanden.

Överlag är det här en kul film att sitta i filmsoffan och se tillsammans. Klart rekommenderad.

Läs även dessa inlägg:

3 tankar kring ”Young people fucking

  1. anonym

    Vet du möjligtvis varför ormeniparadiset har lösenord på sin blogg? Brukade jämt kolla den förut men nu vet jag inte vad som har hänt 🙁

    Mysig bild förresten!

    Svara

Skriv en kommentar!