Stora klittor

Klitoris är namnet på den lilla knopp som sitter högt upp i det kvinnliga könsorganet. Traditionellt har denna lilla kroppsdel varit höljd i mystikens dimmor, men tack vare vetenskapen såväl som sexologins framsteg börjar man sakta förstå mer om den.

Klitoris är i princip den kvinnliga motsvarigheten till ollonet på kuken. Jag själv finner det alltid fascinerande hur kroppen utvecklas under graviditeten, och hur vi alla börjar könlösa och sedan utvecklas i antingen den ena eller den andra riktningen beroende på kromosomer, hormoner och genetik i största allmänhet.

Detta är ju t.ex. orsaken till att män har bröstvårtor som inte fyller någon som helst praktisk funktion, samt att det ibland blir lite tokigt och vi får intersexuella människor som har drag av båda könen.

Men klitoris är iaf en fascinerande liten kroppsdel som kan hålla så stor makt över kvinnor. Kvinnor brukar ofta tala om olika orgasmer –ett spännande och fullständigt främmande koncept för oss killar som har exakt en orgasm (på/av)– där den s.k. ”klitoris-orgasmen” anses vara en sorts orgasm.

Det sägs att vägen till mannens hjärta går via magen (något jag inte tvivlar på) och jag tror att vägen till kvinnans säng definitivt går förbi klitoris, eller klittan som den ofta kallas i folkmun. Kan man lära sig hantera klitoris kan man säkerligen orsaka mycket trevnad för sin kvinnliga partner.

Jag störs mig ofta på att människor oroar sig för vad som är normalt med sina kroppar. Speciellt vanligt är detta i tonåren, och det är i princip omöjligt att slå upp en sexkolumn i valfri tidning utan att hitta någon orolig tonåring som är nervös för att nån kroppsdel är för stor, för liten, för sned eller för lång. ”Är jag normal?” är visserligen det mantra som följer alla under tonåren, men jag önskar att man en gång för alla kunde begrava den här myten om att man är onormal om man inte ingår i genomsnittet.

I min erfarenhet är det många kvinnor som oroar sig över sin klitoris. Är den för stor? Är den för liten? Kommer min älskare att tycka illa om den baserat på dess storlek?

I de flesta ”normala” fall är klittan ganska liten, men det finns kvinnor som har en klitta av den lite större sorten. Vad detta beror på vet jag faktiskt inte, om det ens är så enkelt att det går att säga att det beror på nåt. Jag är ingen fysiolog, och jag har hört alla teorier från ”överflöd av testosteron” till mer häxjaktsliknande teorier. Jag har heller aldrig haft förmånen att få se en riktig klitta av den lite större sorten, men ändå kan jag inte låta bli att bli fascinerad av dem.

T.o.m. i verkliga livet känner jag alltid att klitoris är som en knapp som bara ber om att bli stimulerad. Jag erkänner villigt att jag inte ens har skrapat ytan (haha) på vad man kan åstadkomma med klitoris, men det är en fascinerande liten tingest som jag tycker fler män borde bekanta sig med. Är det en klitta av den större sorten är det svårt att missa den, och jag kanske är märklig – men jag tycker faktiskt de är ganska vackra.

Så, låt mig säga så här. Kvinnor, oroa er inte för eran klitoris storlek. Vettiga män kommer att älska den oavsett storlek. Jag vet att jag gör det.

Och avslutningsvis lite inspirerande bilder.

Läs även dessa inlägg:

10 reaktion på “Stora klittor

 1. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Ja, det är lite fascinerande. Som jag förstått det är det just klitoris som på män istället utvecklas till just penis-skaftet, medan vaginan istället blir testiklar och pung. Därför som det ibland blir lite tokigt och klitoris utvecklas till just en penis, vilket leder till s.k. intersex-människor.

  Svara
 2. Hon med guldkanten du vet....

  Åh men.. du har bytt headerbilden…den som var så fin…*ler*…var en av mina favvisbilder från din sida juh…

  Svara
 3. Johanna Sjödin

  Jag blir nästan avundsjuk på kvinnorna på bilderna.

  Nu väntar jag på att någon reder ut om det är lättare att få ”klitorisorgasm” med större klitioris…

  Svara
 4. emmy

  Hjälp, det ser ut som ett gäng små penisar ju!

  Men nej, det är definitivt inte vaginan som blir pungen och det, eftersom vagina är det latinska ordet för slida som knappast har någon likhet med en pung, det borde väl du veta?… Däremot blir stora delar av det yttre könsorganet pungen….blygdläpparna och så…

  Svara
 5. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Emmy: jag är ingen läkare så det finns gott om hål i mina kunskaper om den mänskliga anatomin. Tack för att du korrigerar, man lär sig nåt varje dag.

  Svara
 6. Kille

  Jag hade gett vad som helst (ok, inte riktigt men…) för att få ligga med en tjej som ser ut som på bilderna!

  Svara
 7. taxibrud

  Var bara tvungen:-)
  Har en enorm klitta som jag inte skulle vilja byta bort för alla pengar i världen:-)

  Svara

Skriv en kommentar!