Playboy-tjejer från förr

Det finns väl i princip ingen människa på den här planeten som inte känner till Hugh Hefner och hans publikation. Jag tror att man kan åka till djupaste djungeln i sydamerika och leta rätt på nån inföding som aldrig sett ett flygplan och han kommer ändå att nicka förstående när man säger ”playboy” till honom.

Jag gillar Playboy. Eller, mer korrekt så gillar jag de halvnakna och mycket skickligt fotograferade tjejerna som tidningen är känd för. Den klassiska ursäkten är ju att man ”läser den för artiklarna” men inte jag. De gånger jag haft tillgång till ett ex av tidningen har det alltid varit för tjejerna.

Och vilka tjejer! Under årens lopp har massor med vackra kvinnor klätt av sig nakna för att fotograferas, och även om de tillhörande artiklarna är ungefär lika mentalt stimulerande som ett Idol-avsnitt kan man inte låta bli att förundras över bilderna. Jag tror att Playboy genom årens lopp haft världens skickligaste tjej-fotografer på sin lönelista.

Visst, jag tycker numera att tidningen lite förlorat det som gjorde den unik, och det är alltför lätt idag att photoshoppa till perfekta kvinnor även i Playboy. Fotograferna kanske inte lägger ner lika mycket tid på att få till perfekta bilder idag, eftersom det är så lätt att efterbearbeta dem digitalt. Men de klassiska bilderna är underbart fotograferade.

Nedan presenterar jag några favoriter. Klicka på den som verkar spännande för att se en större version, klicka på den för originalfilen.

Den enda jag egentligen har några kommentarer om (resten klarar att stå för sina egna uttalanden) är den med Anulka Dziubinska. Hennes ljusblonda buske är nåt jag aldrig sett på riktigt, och varje gång jag ser bilden undrar jag om den är på riktigt eller ej. Myten om att man kan avgöra en blondin baserat på könshåret är ju bara en myt (könshår är som regel en eller flera nyanser mörkare än huvudhåret) men hennes buske är precis lika blond som håret på hennes huvud.

Läs även dessa inlägg:

6 reaktion på “Playboy-tjejer från förr

 1. Eva

  Det ser blonderat ut tycker jag. Jag har sett ljust hår, men inte sådär vitt.
  Min naturliga hårfärg är blond, och du har ju sett mitt fitthår 🙂
  Att man kan avgöra om det är en riktigt blondin på könshåret går alltså ej.
  Trevliga bilder!

  Svara
 2. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Eva: Ja, om du inte hade sagt det hade jag aldrig gissat att du var blondin baserat på ditt könshår.

  Jag har på min höjd sett mörkt-mörkt-blont könshår men t.o.m. väldigt ljusa blondiner har mycket mörkare könshår än huvudhår. Så det är en myt.

  Och jag har också dragit slutsatsen att det är en blekt mus, men helt säker kan man inte vara om man inte frågar henne själv eller fotografen eller nån annan som var inblandad. Det finns ju mycket variation i människor och helt säker kan man ju inte vara att det faktiskt finns nån tusendels promille som har jätteljust mushår 🙂

  Svara
 3. SwedishTeen

  ”Det finns väl i princip ingen människa på den här planeten som känner till Hugh Hefner och hans publikation.”

  Skulle tro att ett ”inte” borde vara på sin plats där för att allt ska bli rätt?

  Sorry. Det var så iögonfallande 😀

  Och tack för de trevliga bilderna!

  Svara

Skriv en kommentar!