Nude on the moon

Jag har det senaste året utvecklat ett visst intresse för s.k. sexploitation-filmer från äldre dagar. Eller, jag vet inte om man kan kalla dem sexploitation, det är helt enkelt b-filmer med mycket nakenhet och en lövtunn handling.

Russ Meyer anses vara en framstående representant för den här typen av filmer. Han gjorde massor av filmer från slutet av 50-talet ända upp till sin död 2004. Det som filmerna alla hade gemensamt var att det var gott om nakna tjejer i dem, att de var rätt usla och att handlingen alltid fanns där för att rättfärdiga att det var gott om nakna tjejer i dem. Emellanåt var de mer våldsamma än nakna, men sexiga tjejer var nåt som Russ Meyer tyckte väldigt bra om. Jag själv har funnit ganska mycket nöje i att slötitta igenom några av hans filmer eftersom jag ju som ni vet uppskattar de mer formade kvinnorna än dagens ideal av vandrande pinnar.

Men iaf. Häromveckan upptäckte jag Doris Wishman. Hon har kallats för en kvinnlig Ed Wood, och precis som Russ Meyer blev Doris Wishman känd för att regissera, skriva och producera filmer av tveksam kvalité. Doris Wishman dog 2002 men hann med att kläcka ur sig en hel del diskutabla alster. Tack vare fildelningens mirakel hittade jag en av hennes första filmer och tänkte här skriva lite babbel om den.

Som rubriken redan avslöjat heter filmen ”Nude on the moon” och är producerad 1961. Handlingen i korthet är att en rik privat finansiär sponsrar byggandet av en raket, och den här raketen åker iväg med två astronauter som landar på månen bara för att upptäcka att inte nog med att månen i själva verket är ett tropiskt land, det är dessutom befolkat med vackra kvinnor!

Titeln på filmen är dock lite vilseledande (vilket är vanligt med såna här filmer) då det inte förekommer några nakna kvinnor. Däremot finns det gott om väldigt yppiga kvinnor som går runt topless.

Om man gillar kitschiga saker kommer man säkert att uppskatta den här filmen. Handlingen är lövtunn, och produktionskvalitén är skrattretande dålig. Dialogen är otroligt fånig, och i princip det enda som verkar ha fått någon uppmärksamhet av de inblandade är just att det ska finnas gott om kvinnobröst. Men jag måste tillstå att filmen har ändå nåt slags charm, om inte annat så för att den känns rätt oskyldig och lite retro-naiv.

Har man tråkigt en dag och vill slötitta samt fnissa åt en kalkonfilm från förr är ”Nude on the moon” ett utmärkt val.

Nedan följer lite bilder från filmen.

Öppnar dörren på månen
Astronauterna öppnar för första gången dörren på sin farkost (som är misstänkt lik ett kasserat flygplan) iförda sina moderiktiga måndräkter.

Men vad är detta för nåt?
Våra modiga hjältar har vid det här laget inte bara upptäckt att månen har en fullt normal atmosfär, utan är även befolkad med dessa halvnakna kvinnor, därav hans förvirrade ansiktsuttryck.

Ah, lycka!
Lyckan är total när våra hjältar skippar sina restriktiva dräkter och njuter av friheten tillsammans med månkvinnorna.

Läs även dessa inlägg:

2 reaktion på “Nude on the moon

  1. MG

    Tack för flimtipset. Den laddas ner just nu och jag ser verkligen fram mot att se den. Älskar såna här kultiga b-filmer.

    Svara
  2. Manlighetens drömmar

    Haha, jag är själv en sexploitationtittare och sökte efter denna titel på Google, vad får jag se, en recension av Klumpesnusk himself, en bra sådan dessutom. =) Tummen upp! Filmen ska för övrigt avnjutas ikväll.

    Svara

Skriv en kommentar!