Slampor eller ej?

Signaturen ”F” Skrev följande kommentar på mitt föregående inlägg.

Hej!
Kan du inte ta upp vad killar generellt tycker om tjejer som haft många tillfälliga sexpartner?
Vore intressant att höra hur du/ni ser på det.
Själv är jag snart 20 år och har inte haft ett endaste seriöst förhållande än, men däremot har jag haft sex med drygt 20 olika killar.
Mvh F

Det här är helt klart ett knepigt ämne och det är ett jag emellanåt funderat på att tackla. Eftersom F nu frågar ser jag ingen orsak att skjuta upp det längre, utan ger mig huvudstupa in i det hela.

Generellt vad killar tycker kan jag inte uttala mig om utan kan enbart säga den åsikt som jag själv står för. Den är väldigt enkel, och det är att jag inte har nånting emot tjejer med många sexpartners. Snarare tvärtom tycker jag i de flesta fall att det inte är nånting att höja på ögonbrynen över. Alla tjejer jag varit med har haft åtskilligt fler sexpartners än vad jag har haft, och det har aldrig stört mig.

Givetvis varierar detta från fall till fall. Rent generellt tycker jag att flera sexpartners kan indikera flera positiva saker, och den tydligaste är att kvinnan är sexuellt erfaren. En erfaren kvinna är i min mening en otroligt mycket bättre sängkamrat än en oerfaren. Jag har haft äran att få vara en tjejs första kille en gång, och även om jag tycker det är hedrande så skulle jag ljuga om jag sa att sexet var fantastiskt. Tvärtom var det ganska dåligt. Oskulder är dåliga på att tala om hur de vill ha saker, de är oerfarna och okunniga om såväl sin egen som en partners sexualitet. Kvinnor som har haft flera partners vet i de flesta fall vad som funkar för dem, och är inte rädda för att ge instruktioner.

Men som sagt, det här går inte att applicera på varenda kvinna som vandrar på denna jord. Det finns massor med människor som använder sex som ett slags bekräftelse, ett sätt att få andra att tycka om dem. Följer man den skalan till sitt absolut yttersta har vi de s.k. nymfomanerna – människor som är beroende av sex och engagerar sig i det utan hämning och utan passion. Nymfomaner må låta som de flesta killars önskedröm, men verkligheten är tvärtom. En nymfoman kan ha hundratals partners, men har ingen kontroll över sig själv och njuter inte av sex. I de flesta fall tror jag det är tvärtom, att nymfomaner är djupt sorgsna människor som skäms för att de inte kan kontrollera sig själv.

Detta är givetvis bara mina teorier, jag är ingen expert på ämnet. Jag är inte någon sexolog, jag är ingen psykolog. Jag är bara en bloggare som gillar att fundera och har läst många böcker.

Jag tror samhället lägger för stor tonvikt vid att man ska vara ”ren”. Det västerländska samhället har i hundratals år präglats av den kristna synen på att en kvinna måste vara ”ren” inför sitt giftemål. Att hon är ett slags gåva till mannen, och att när hon lägger sig ner för första gången i brudsängen är hon fri från synd och fri från smuts. Det här i sin tur har lett till att vi numera värdesätter oskuld kanske en smula för högt. Oskulden har blivit nästan mytisk i sina proportioner, snarare än nåt som är en liten knöl i vägbanan och som försvinner lika fort som det närmar sig. Det har också blivit djupt orättvist i min mening – tjejer som knullar runt blir stämplade som slampor, medan killar som gör detsamma upplever det som en merit.

Personligen är jag av den åsikten att det är högst ointressant om en kvinna har haft många eller få älskare. Det som är viktigt är att kvinnan i fråga är nöjd med sin sexualitet. Det här gäller inte heller kvinnor, utan människor överhuvudtaget. Det finns ingen som bestämmer över din sexualitet annat än dig själv. Är du nöjd med att ha haft flera flyktiga kontakter –flera flyktiga älskare– upplever jag det inte som negativt. Om du däremot känner dig tom och ihålig och längtar efter ett djupare förhållande kanske det är dags att lägga om din livsstil? Men om du är nöjd med din sexualitet som den är kommer åtminstone inte jag inte att döma dig för det. Jag kan inte uttala mig om vad killar generellt tycker – min erfarenhet är att många killar tyvärr hyser ett djupt hyckleri kring det här och anser att kvinnor som haft mer än 1-2 partners är slampor medan det är okej för dem själva att ha knullat dussintals kvinnor.

Jag tror att det är hälsosamt om man kan komma bort från den klassiska Slampa Eller Ängel-kategoriseringen som samhället ägnar sig åt. Kvinnor såväl som män behöver en fri sexualitet utan att behöva oroa sig för att man haft ”för många” partners för att duga i ett förhållande.

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Slampor eller ej?

 1. J

  Det är verkligen tråkigt att det ska vara såhär just nu i samhället.. Jag tror att det är pga att kvinnor ses som att välja att ha sex med någon som har stort socialt värde hos kvinnan/gruppen. ”Kvinnor har ju standards medans killarna ligger med allt” som någon sa. Pga den synen så får männen som många kvinnor vill ha hög status medans kvinnan som ligger med många killar visar då att hon har lite lägre socialt värde/status då eftersom hon väljer dom lite sämre också. Det behöver inte alls vara sant och jag förstår inte varför någon ska ”ses ner på” bara för att han/hon gillar sex. Så länge man gillar det är det ok tycker jag.

  Själv har jag inte haft sex med många personer men mycket med dom jag haft (och har) det med. Jag tycker att jag får ut mer när man lär sig känna den andra fysiskt utöver psykiskt och man gör det bara skönare och skönare varje gång. Däremot kan jag fantisera ibland om ett ONS när man är lite småkåt nån kväll. Spänningen, att allt är nytt etc är så härlig. 🙂

  J

  Svara
 2. Eva

  Håller med dig och vill tillägga att det ofta är det unga kvinnliga könet som lägger epitet slampa på någon av samma kön medan de tindrar med sina ögon om de fångat en av manligt kön. Inom heterovärlden vill säga. Inom gayvärlden funkar det på annat sätt.

  Svara

Skriv en kommentar!