Identitetskris

Eller ja… mer som ”identitetsfunderingar”.

Det är ett mycket exklusivt sällskap som känner till att jag är Klumpesnusk samtidigt som de känner till min verkliga identitet. Hittils har det bara varit två människor som gjort det, men igår natt blev det en tredje.

Det var via msn-chat som det hände, och vi pratade lite om att det vore kul att träffas på riktigt. Till sist måste man helt enkelt lyfta på slöjan och visa sin riktiga identitet, och det gjorde jag. Det finns nu tre människor (alla tjejer, intressant nog) som vet vem jag är på riktigt.

En av dem är Nymfelin, den andra är en vän sen många år tillbaka som jag varit lite småförälskad i av och till. Nummer tre har jag aldrig träffat på riktigt, men vi pratade igår om att träffas. Något som jag tror skulle bli riktigt roligt.

Men nu sitter jag och funderar på det här med identiteter. Som Klumpesnusk kan jag slappna av. Jag kan prata om sex, kukar och nakenhet utan att se det som nånting annat än fullständigt naturligt. Mitt riktiga jag däremot –den person jag varit hela mitt liv– är inte riktigt sådan. Faktum är att mer och mer numera känns Klumpesnusk som mitt riktiga jag, med bitar från den andra identiteten. Förut var det tvärtom. Klumpesnusk var det alternativa jag, och när jag loggade ut från bloggen återgick jag till att vara mig själv.

Det är en lättnad att ha en alternativ personlighet. Man kan göra saker man inte brukar göra. Men när någon känner till båda två blir det lite knepigt. Vem är man egentligen? Klumpesnusk började som ett alias att skriva obehindrat under. En neutral plattform för att dels slippa uppmärksamheten som individ, men också för att få fokus på tankarna och inte på mig som person.

Jag känner mig som Batman efter att han visat någon att han egentligen är Bruce Wayne. Vem är han egentligen? Är han Batman, egentligen en alternativ identitet men i själva verket identiteten han har när han inte låtsas vara Bruce Wayne, bortskämd miljardärs-playboy?

Jag hoppas få träffa den här tredje personen snart. Frågan är dock om jag kommer att vara Batman eller spela Bruce Wayne. Kommer jag att vara tillräckligt modig för att vara Klumpesnusk då också, samtidigt som jag är mitt riktiga jag? Eller är mitt riktiga jag fasaden jag gömmer Klumpesnusk bakom?

Knepigt.

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Identitetskris

  1. handsome ranger

    Jag är väldigt mycket mig själv i mitt alterego, handsome ranger. Visst är mina berättelser och tankar kamouflerade i bloggen, men de har alltid verklighetsanknytning. Och framförallt har de stark anknytning till mig. Så de som möter mig, möter faktiskt också ”handsome ranger”. Jag pratar och tänker likadant som han… det är bara det att de som möter mig får lite mer… allt syns ju inte i bloggen. Jag är ju ett helt paket.

    Tack för att du väckte dessa tankarna hos mig.

    Svara

Skriv en kommentar!