impotens

en mans förhållande till sin kuk är rätt svårförklarat och ganska komplicerat. Mitt eget förhållande till min kuk är definitivt lite blandat.

på sistone funderar jag en del kring det här med erektioner och impotens. I princip alla män drabbas nån gång av problem med att få upp den, och jag erkänner villigt att min kuk inte alltid lystrar till mitt lockrop. Men, man får acceptera det och gå vidare. En del av problemet är att vara en lösning, så att säga.

Det har hänt att jag fått våldsamma erektioner. Verkligen såna där porrfilms-nu-ska-vi-knulla-hela-natten stånd. Stenhård kuk som står rakt ut, redo för action direkt efter en utlösning. Det här var mer vanligt när jag var yngre, men även nu när man slagit över 30-strecket händer det att den får ett frispel och tror sig vara gjort av järnvägsräls.

Så vad är det som orsakar att killar får problem med snorren?

Även om det givetvis finns fysiologiska orsaker tror jag faktiskt mer det har att göra med huvudet och vad som skvalpar runt därinne. När man som jag har lite svajigt självförtroende förstärks osäkerheten kring om man kan bli hård eller ej. Kombinera sen detta med lite prestationsångest och katastrofen kan vara ett faktum. Stress och annat som tynger en spelar definitivt in, man kan inte bli hård när man har problem som tynger en, oavsett hur mycket man vill. Tvärtom kan det bli ännu värre, ju mer man spänner sig desto slakare förblir pitten.

I princip alla porrfilmer tror jag dessutom bidrar till problemet. I porrfilmer framställs män som kapabla att bli stenhårda på nolltid, och det här borrar sig kanske in i vanliga killars undermedvetna och får dem att känna sig otillräckliga. Alltför få människor påminner sig om att killar i porrisar är speciella i att de kan bli hårda i princip på kommando, samt att det säkerligen pågår en hel del uppvärmning som inte syns framför kameran. Det skulle inte heller förvåna mig om de flesta scener i porrfilmer egentligen är hopklippta från flera olika tagningar under några dagars tid. Redigering kan orsaka mirakel, jag vet t.ex. att det är vanligt att man filmar sprut-scenen från flera olika vinklar och sen klipper det så att sprutet ser ut att vara mer och längre än vad det verkligen är. Om man tror att porrfilmer representerar verkligt sex, då är man antingen ordentligt naiv eller så är man trasig på nåt grundläggande sätt.

Med risk för att låta som lite av en misogynist så tror jag faktiskt också att det finns kvinnor som orsakar impotens med sin blotta närvaro. Jag har själv råkat ut för kvinnor som har varit skadade och helt kallt förväntat sig att alla killar är knullmaskiner som bara behöver få en femkrona istoppad för att omedelbart bli stenhård. När man inte blir stenhård blir de iskalla och problemet förvärras när man förväntas prestera alltmedan gliringarna haglar. Det inspirerar inte direkt enorm potens, och resultatet blir ofta en total antiklimax.

Så hur kan man komma till bukt med att kuken inte vill styvna?

Är man kille får man helt enkelt acceptera det. Det händer alla minst en gång, och troligare är att det händer de flesta ganska ofta. Speciellt i ett samhälle som vi har idag, stress och press och osäkerhet. Killar får slappna av, tänka på annat en stund. Ju mer man jagar upp sig, desto mer kommer prestationsångesten förhindra att man får stånd.

Som tjej får man också acceptera det. Att komma med syrliga kommentarer hjälper ingen, utan tänk på annat en stund. Man kan ligga och gosa, bryta isen genom att prata om annat, smekas lite, slappna av och ta det lugnt. Bli inte förvånad om lilleman helt plötsligt står i givakt och vill leka när prestationsångesten har lagt sig.

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”impotens

Skriv en kommentar!