en kvinnlig kropp

jag funderar mycket på vad som anses kvinnligt med kroppar, och varför många kvinnor idag inte har speciellt kvinnliga kroppar. Det har tyvärr blivit lite fult att ha former, trots att kvinnor SKA ha former. Många kvinnor idag har förvandlats till känslomässiga vrak utan självförtroende tack vare de förvrängda kroppsbilder som presenteras i media.

Ta t.ex. min vän A, som har en otroligt snygg kropp fylld med former och kurvor. Hon har så dåligt självförtroende kring sin kropp att hon inte ens våga gå runt naken när hon är ensam! Jag tycker hon är skitsnygg, hon har underbara ben och fantastiska höfter som vilken kvinna som helst borde vara stolt över. Men hon är förstörd av omvärldens sjuka kroppsideal, och känner bara misär kring sin egen fullständigt äkta kropp. Hon har dessutom svårt att hitta kläder som passar henne, eftersom klädskaparna fortsätter sprida dessa deformerade kroppsideal med små ben och breda höfter.

När jag gick i mellanstadiet fick vi lära oss grundläggande skillnader mellan män och kvinnokroppar. T.ex. att mäns axlar är bredare än deras höfter, medan kvinnor har lika breda höfter som axlar. Breda höfter leder i sin tur till breda lår, vilket idag anses som ”tjockt” trots att det är en naturlig förlängning av den kvinnliga fysiken.

Nej, idag ska kvinnor verkligen se ut som dockor. Jag förstår aldrig hur kroppsidealen ska gå ihop, stora bröst med platt mage och smal midja, samt breda höfter men under inga omständigheter får man ha breda lår! Det går inte ihop.

Kvinnor ska vara kurviga. De ska ha höfter, bröst och magar. Jag är av den bestämda uppfattningen att så länge en kvinna är naturlig så är hon vacker – oavsett om hon är tjock eller pinnsmal. Det handlar om proportioner, något som sällan syns i dagens modeller. Alla dessa teen-porrsiter som har pinnsmala tjejer utan vare sig höfter eller bröst gör inte saken bättre. Hur någon kan bli upphetsad av dessa dockor förstår jag inte.

Läs även dessa inlägg:

14 tankar kring ”en kvinnlig kropp

 1. Contemplative

  Jag må säga att det är en intressant blogg du/ni har. Och jag ger tummen up på din kvinnokropps syn.
  Dock håller jag inte med om allt vad du tycker, men man kan ju inte vara lika i alla tankar.
  Jag personligen skulle ha väldigt svårt att ha ett såkallat ”öppet” förhållande… Min karl är det enbart JAG som skall ha sex och mysa med.

  Svara
 2. klumpesnusk

  Så länge man accepterar att alla är olika och att alla lever sina olika livsstilar så är det inga problem. Huvudsaken är tolerans och förståelse för det.

  Kul att du finner våran blogg intressant, och visst vore det tråkigt om alla tyckte likadant i alla saker? 😉

  Svara
 3. M.

  TACK. Det är så mycket fettskräck i samhället så det är läskigt. Knappt att jag vågar vagga ut på gatan med mitt fläsk längre. Men nu blev jag genast på bättre humör. Det finns hopp!

  Svara
 4. Malin

  Hejsan! Vilken fantastisk blogg 🙂

  Jag är en ung tjej som brukar fundera över hur vårt samhälle är. Och eftersom att jag själv är mullig så blir jag ofta deprimerad över mitt utseende. Tack vare dagens ideal.

  Men efter att ha varit inne i er blogg så har mitt självförtroende byggts på lite och jag känner inte att jag behöver skämmas så mycket. Jag är jag, och jag är bra som jag är. Huvudsaken är att jag är frisk, mår bra och har ett roligt liv.

  Så eftersom att ni har påverkat mitt liv positivt så vill jag gärna länka till er blogg, från min egen blogg. Skulle bara fråga om jag får det?

  Tack//Malin

  Svara
 5. MoggMaster

  Man måste tänka på att insidan räknas, inte bara hur kroppen der ut, man kan ju tända på en mullig tjej pga hennes utstrålning. Dålig update, nu får ni allt sluta knulla och börja skriva (*ler)

  Svara
 6. klumpesnusk

  Malin: Det är klart du får länka! Nätet är fritt, du behöver inte be om tillstånd för att länka till nåt du tycker om. Härligt att höra att vi lyckats påverka ditt liv till det bättre, och om ditt självförtroende får ett frispel så var inte blyg utan ta lite läsarbilder och skicka in! Vi lägger till din blogg bland våra egna länkar och börjar bevaka den regelbundet.

  Annanapp: Du får gärna skicka in en läsarbild om du vill. Behöver inte vara nåt fantastiskt foto, vi publicerar och uppskattar alla vackra/äkta kvinnor.

  våran email är klumpesnusk@gmail.com

  Svara
 7. Malin

  Hehe okej, tack så mycket!
  Nej jag vet men jag tänkte bara fråga om det var okej från er sida. Det känns mer schysst.

  Svara
 8. Pingback: en kvinnlig kropp, del 2 « Klumpesnusk & Nymfelin

 9. J

  Just det ja, addade er i min länksamling också. Trodde att jag hade gjort det redan för längesen men märkte nyss att jag inte hade gjort det. Doh.

  J

  Svara
 10. Ugglan

  Word! Kvinnor ska ha former! Bort med catwalk-looken som ideal!
  Fina bröst du hittar oxå! I’ll be back…

  Svara
 11. Anders

  Varför denna hysteriska kroppsfixering,Själv så har jag ett sex pack i kylen och inte på magen.Jag uppskattar kvinnor som känner likadant

  Svara

Skriv en kommentar!