kvinnor är inte dockor!

För några dagar sen fick jag en insikt. Den var så uppenbar när jag tänker efter att det är lite förvånande att jag inte kommit till den här slutsatsen redan tidigare.

Som de flesta regelbundna läsare här förstår är jag inte speciellt förtjust i de galna kroppsideal som råder ute i världen. Normal-byggda tjejer har börjat betraktas som ”mulliga”, när de egentligen ser ut som kvinnor ska göra. Allt detta leder till ännu mer skeva kroppsideal, man ser t.ex. porrsidor som har helt normalbyggda tjejer men kallar dem för bbw eller liknande. De flesta andra snusksidor som ägnar sig åt den lite lättare varianten har supertunna ”teens” som knappt kan kallas för kvinnor i min åsikt.

Så för några dagar sedan när jag stod i duschen och tvagade min lekamen lät jag tankarna som vanligt flyga fritt, och jag frågade mig själv varför världen idag är så besatt av dessa dockor.

Då slog det mig – det är exakt vad världen vill att kvinnor ska vara. De flesta vill inte ha riktiga kvinnor idag – de flesta vill ha dockor. De vill ha en perfekt idealiserad version av kvinnor som är så långt bort från verkligheten som man kan komma. De vill ha dockor som har jättestora bröst men inga höfter eller mage men som samtidigt har jättestor rumpa och välsvarvade ben.

Ser man på den bisarra japanska hentai-porren blir det ännu tydligare. Där är kvinnorna bokstavligt talat dockor. Underdåniga dockor som inte på nåt vis har nån relation till verklighetens kvinnor.

Det här är egentligen smärtsamt uppenbart när man ser sig om i världen. Kvinnor förväntas i många kulturer fortfarande vara underlägsna männen. Gamla traditioner råder fortfarande, kvinnor ska synas men inte höras. Eller om det var tvärtom? De ska skämmas över sina kroppar, linda in sig i tunga kläder och försöka uppnå ett skönhetsideal som är så vansinnigt att det inte går att beskriva.

Nej, fram för mer verkliga kvinnor och mindre dockor.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!