blandade tankar kring sexcommunitys

Jag och sambon letar ju som bekant efter lite plusvänner. Vänner som man kan inbjuda till lek i sängkammaren men som man också kan umgås med utanför densamma. Sambon letar efter en älskare, och givetvis måste mitt godkännande in.

I första hand går detta letande via olika svenska communitys med inriktning på sex. Det finns ju en uppsjö av dem, alla med sina olika kvalitéer.

Eller rättare sagt, brist på kvalitéer. Ni förstår, kära läsare – jag har varit medlem på flertalet och alla brister i det ena eller det andra. En del saknar väldigt mycket, andra är lite bättre men saknar ändå saker som jag själv på nåt sätt känner hade varit viktiga för att en sexcommunity ska fungera bra – speciellt eftersom 95% av de som är medlemmar söker efter lite spänning.

Man kan inte bara kopiera t.ex. Lunarstorm eller Helgon och ändra fokus och tillåta kukar och fittor i profilerna. Det går inte. För att en sexcommunity ska bli bra krävs lite tankearbete och vettiga funktioner. Jag är extremt oförtjust också i communitys som vill att man ska bli diverse varianter på ”plusmedlem” och betala för att få tillgång till bara lite bortom de mest grundläggande funktionerna. Är det rimligt att tycka att medlemmar ska betala bara för att kunna välja att t.ex. söka efter medlemmar med bilder? Jag tycker inte det.

Inte ens om man betalar får man funktioner som är praktiska för snusk-deltagarna. Jag har ännu inte sett en snuskcommunity som har en vettig sökfunktion. Man blir ju medlem för att hitta nån att knulla, right? Alla söker ju efter olika saker – jag och sambon letar efter ensamma tjejer samt par. Men ingenstans hittar man nåt som ser ut ungefär som:

Jag söker efter [X]PAR [X]TJEJER [ ]KILLAR [ ]ÖVRIGT
För att delta i [X]TREKANT [X]GRUPPSEX [ ]BDSM [X]ÖVRIGT

Ingenstans finns en sån funktion. Istället blir man begränsad till att söka på väldigt trånga kriterier.

Jag har t.ex. aldrig sett en community som möjliggör en medlem att vara ett par. Man är antingen man eller kvinna, men en medlem kan aldrig vara ett par. Därmed blir det att par registrerar sig som killar eller tjejer och sedan skriver på sin profil att de är ett par. Enda sättet att få veta detta är att besöka deras profil, förutsatt att de har en bild eller namn som antyder att de är ett par. Vilket återigen blir knepigt iom att communitys vill ha betalt för att man ska kunna söka efter resultat med bilder. Fritextsökningar lyser också med sin frånvaro.

Allt detta känns ogenomtänkt från skaparna av communityn.

Det här är dessutom bland de communitys som jag testat som varit ”någorlunda bra”. Många andra har varit riktigt värdelösa. I värsta fall har de varit fula, långsamma, förvirrande i sin navigering förutom en total brist på ovan nämnda funktioner. De som varit aningen bättre har bara saknat massor med funktioner och insisterat på pröjs för att ens få söka med bild.

Sen måste jag säga att vi killar måste verkligen ha bränt oss totalt vad gäller snuskande på nätet. Fullständigt. Singelkillar är så otroligt oattraktiva på varenda sexcommunity att det är nästan fascinerande. Det enda som höjer värdet på män är om vi har en tjej, då plötsligt blir vi någorlunda intressanta bland de sökande. I övrigt är det dött lopp som singelkille att försöka hitta nåt roligt att pyssla med. Profil efter profil är fylld med tydliga ”VI SÖKER INGA SINGELKILLAR”-skyltar och oändliga variationer på samma uppmaning.

Att de flesta singelkillarna som häckar på sexcommunitys dessutom totalt verkar sakna läsförmåga kombinerat med ett vansinnigt stort självförtroende gör inte saken bättre. Jag vet inte hur många gästböcker tillhörande de som har ovan nämnda paroll i sina profiler som sedan är proppfull med singelkillar som tror att de är undantagna denna regel och som skriver och frågar om man ska träffas. De verkar alla tro att just de själva är undantaget, och att bara de påpekar detta blir de omedelbart inbjudna till en träff med paret/tjejen.

Vilket i sin tur leder till ännu mindre intresse av singelkillar, och till att ännu större och tydligare ”INGA KILLAR ÖVERHUVUDTAGET” rubriker klistras in i profilbeskrivningen. Vilket i sin tur leder till killar med ännu större självförtroende som i ännu högre grad tror de är undantagna denna regel. Osv osv osv osv.

Det är ju ett relativt välkänt faktum att många killar idag har väldigt lite taktkänsla och stil, och ingenstans syns detta tydligare än just på sexcommunitys. Det är nästan sorgligt, faktiskt.

Vidare undrar jag hur tankeförloppet är bakom alla män som söker ”nånting diskret på sidan om”. Jag och sambon har fått mail från några killar som ansökt om positionen som hennes älskare. Alla har blivit nixade av exakt samma orsak: de har en fru/sambo som inte släpper till och de söker efter lite extra-doppande utanför förhållandet.

Vi gillar inte sånt. Vi har ingenting emot att hennes älskare har en sambo, men det ska vara öppet och ärligt. Och om älskaren har en sambo, då blir ju det roligare alternativet att ha lite swinging och fyrkant. Men de har vi inte träffat än, vi har bara hittat männen som inte får till det hemma, och hellre än att lösa det problemet vill de ta sin utlösning nån annanstans. Helst utan att förändra ett enda smack på hemmafronten eller att frun/sambon får veta nåt.

Varför löser de inte sitt eget förhållande istället för att fortsätta som de gör? Ett sexlöst förhållande låter inte speciellt roligt, och även om jag inte är någon expert på området är jag rätt säker på att om frugan/sambon inte släpper till beror det ju på att nåt är allvarligt fel. Är det inte bättre att ta tag i det och försöka reda ut varför man inte får något doppande hemma?

Nej, tydligen är det bättre att låtsas som att allting är bra och söka efter lite hemlig otrohet på nätet.

Läs även dessa inlägg:

13 tankar kring ”blandade tankar kring sexcommunitys

 1. Nedda

  Hej på er igen!!!

  Jag och sambon har i snart två år försökt att få till det på ett av alla dessa sexcommunitys,, och det är en djungel utan dess like tyvärr. Vi har träffat några par men bara fått till det med ett, så vi har fått söka oss andra väger. Som sagt det finns många tokar därute. Men ge inte upp!! Härligt när man träffar några det stämmer med!!!

  Svara
 2. mia

  Först och främst vill jag påpeka att jag är kvinna och en av dem som, till och från i ren frustration, söker mig utanför hemmets gränser för sex. Försöker, ska jag väl tillägga. Får aldrig till det riktigt heller på den fronten men anmäler mig till communities on and off så att säga. Har ett uselt sexliv och som jag försökt lösa MÅNGA gånger för att inse att det där kommer aldrig att bli annorlunda. Eftersom jag alltid haft stort behov av sex och närhet var jag ju den som också i början av vårt förhållande tog initiativ. I min iver såg jag inte att jag var den som alltid gjorde det. Efter x antal år insåg jag plötsligt en dag att sexet uteblev när jag inget gjorde. I mitt kärleksrus hade jag inte sett detta förut. Tror nog att det finns andra än jag därute som försökt prata, försökt lösa problemen utan speciellt lyckat resultat.

  Jag har varit väldigt öppen, smärtsamt öppen och gått rakt på sak med frågan; vill du att jag söker upp någon annan för sex? Är det ok för dig att jag gör det för jag kan inte ha det så här?
  Jag får en ledsen man, som naturligtvis svarar att han inte vill att jag gör det. Det blir bättre ngn vecka och snart är det likadant igen. Jag har naturligtvis erbjudit honom detsamma, att vara med andra. Frågat honom om han kanske tänder mer på killar. Det, hr jag tänkt, skulle ju kunna vara en möjlighet. Hans stora hemlighet.

  Han är en mjuk, lite blygare man med väldigt lite erfarenhet före mig, det vet jag. Att försöka få honom att ta lite hårdare, viska något fräckt i mitt öra eller överraska, dominera lite osv går inte. Jag pratar inga konstiga saker utan inom ramen för ”normalsex”. (Jodå jag vet att de gränserna också är vida…) Att jag söker mig sex via nätet har ingenting med min kärlek till honom att göra eller avsaknad av kärlek. Hade det varit det hade han varit lämnad för länge sedan. Jag har ett behov som vår relation inte kan tillfredsställa. För att folk, som ev. läser detta inlägg vill jag förtydliga att det inte handlar om att jag vill ha sex flera gånger dagligen, alltid. Vi har kanske knullat 6-10 ggr/år de sista åren.

  Så till Communities. Mycket intressant inlägg. Håller med dig på flera punkter. Har varit medlem på x antal sådana genom åren. En sak ska man ha i minnet; de drivs oftast privat och ideellt utan någon som helst betalning mer än det lilla som kommer in för att vara plusmedlem osv. De som driver det gör det med egna medel och tid. Håller med dig att många är usla men det är väl ungefär vad man får när det är gratis eller nästan gratis.

  Ett problem jag finner på communities är valideringen eller avsaknad av den. Vet några som har validering men inte alla. Hur ofta får man inte mail från tjejer som man misstänker inte är tjejer? Jag som är en ärlig person, skriver öppet om mig själv (nåja…jag är inte dum, gränser finns) men åtminstone lägger ner lite tid på det då jag vill finna personer som jag kan prata med när sängvärmen börjar svalna också. Någon jag kan sitta och prata normalt med över en kopp kaffe lika bra som att finna vägen till sängen då och då. DET är oerhört svårt att finna. Kanske är det på gott och ont jag inte kommer längre i mitt sökande, jag tröttnar och ger upp. För ett tag. Tills nästa rus av kåthet översvämmar mitt sinne och tangenterna går varma igen. När kåtheten är så stor att jag inte kan stå emot att åter söka igen.

  Killar som blir nobbade på communities är oftast, tror jag då jag bara kan utgå från hur jag själv känner och tänker, att de börjar med; Vill du knulla? Hur ser du ut? Hur ser din fitta ut? Beskriv dig själv?
  Varför ska jag sitta där och lägga ner min tid och beskriva mig själv utan att veta ett skit om den andra personen. Att inte ens veta hur seriös den är med en ev. träff? Kanske han bara ska ha mig till sitt lilla runkobjekt och det är jag inte intresserad av.
  De män som kontaktar mig väcker mitt intresse med att vara alldeles precis vanliga. Skriver vanligt och kanske visar sig vara någerlunda intellektuella. Det är just där ett intresse väcks. Där finns något under skalet. Där finns en som vet hur man sätter på en kopp kaffe eller som kan både skratta och snacka utöver knullandet också.
  Ja men sedan finns inte många hinder…
  Så opopulariteten med singel killar beror, som du själv sa, mångt och mycket på hur de ”tar sig fram” på communities.

  Så konklusion av detta.. 🙂 så fick sökfunktionen gärna se ut så här enligt mig:

  Jag söker efter [X]PAR [X]TJEJER [ ]KILLAR [ ]ÖVRIGT
  För att delta i [X]TREKANT [X]GRUPPSEX [ ]BDSM [X]KAFFE/SEX/ETT GOTT SKRATT DÅ OCH DÅ

  Finns det utöver detta någon som besöker den här sköna sidan (ja man tar alla chanser 🙂 )
  som är [X]TJEJ MED INTELLIGENS OCH HUMOR[X ]KILLE MED INTELLIGENS OCH HUMOR [X]PAR MED INTELLIGENS OCH HUMOR
  och som vill ha[X]TREKANT [X]KAFFE/SEX/ETT GOTT SKRATT DÅ OCH DÅ
  helst bor i [X]SKÅNE [X]ÖVRIGA LANDET GÅR OCKSÅ BRA
  som gillar [X]VANILLA [X]HÅRDA TAG [X]SLICK/SUG [X]ANALT [X]LEKSAKER

  kontakta mig genom att lägga en rad här! 🙂

  (Förlåt K & N för mitt lilla tilltag, kunde inte låta bli)

  /mia

  Svara
 3. klumpesnusk

  Mia: Det är ingen fara. Vi gör ett undantag för din lilla annons 😉

  Jag vill också bara förtydliga att min svepande generalisering om killar med döda förhållanden är därför att de killar som skrivit till oss alltid har varit för lata för att ta tag i sina förhållanden och gå vidare. Vi har frågat dem ”varför söker du sex utanför förhållandet och utan hennes vetskap?” och svaret blir alltid att de inte orkar bry sig men ändå inte vill göra slut eller skiljas. Därmed min svepande generalisering.

  Det är väldigt svårt att leva i ett sexlöst förhållande med någon man älskar. Det har inte hänt mig, men jag har haft det tvärtom – levt i ett kärlekslöst förhållande när jag ville ha kärlek mer än sex. Känslan av frustration och desperation blir densamma. När det som i ditt förhållande sen går i lås eftersom varken du eller din man söker efter annat blir det inte bättre direkt.

  Det där med ”en kopp kaffe då och då” är nånting jag också vill ha från framtida älskare och älskarinnor. Jag vill inte ha nånting ”köttigt” utan jag vill ha någon med social kompetens också, men som har fribiljett in i sängkammaren samtidigt som han/hon också kan vara en vän eller vad man nu ska säga.

  Jag tror också killar på nätet bränner sig själv genom att vara så otroligt en-dimensionella. Det enda de kan prata om är kukar och fittor, de verkar aldrig kunna se saker från en annan synvinkel. Det här beteendet får dem avskrivna från allting och stämplar alla andra killar som kanske är vettiga men som inte gör så mycket väsen ifrån sig.

  Svara
 4. Peter

  Hej!
  Det finns en sexsajt http://www.bodycontact.com där kan man registrera sig som ett par. Det kostar inga pengar på något sätt. Man kan även lägga in annonser på vad man söker.
  Finns oxå ett forum som man kan skriva i.
  Och man kan tex blockera ensama killar från att kunna skicka brev.
  Kanske kan vara ngt för er.

  Svara
 5. SwedishTeen

  Kanske registreringen på communityn ska föregås av ett IQ-test?
  Alla under ett visst IQ blir vidarebefodrade till en sida. Och alla över, går vidare.
  Det borde sortera ut en hel del tokar 🙂

  Svara
 6. Nicke

  Hallå.
  Äntligen en intressant blogg. Vi är egentligen motsyåndare till bloggar, men denna ändrade detta.
  Kan varmt rekomendera http://www.bodycontact.com där vi varit med ett tag. Vi finns som ” par kring 50″ om någon är nyfiken.
  Vi har visserligen inte hittat många kontakter där. De flest kontakter hittar vi faktiskt på nakenbaden.
  Än en gång, keep up the good work, många tack för en intressant sida.

  Svara
 7. J

  Har haft dålig erfarenhet med sådana. Det är ju så mycket skit därute. Sökte en tjej till en trekant bara men då får man verkligen lägga ner tid och ork för att hitta en. Både pga sidorna och urvalet. Vi la ner det och låter det ligga på hyllan än så länge.

  J

  Svara
 8. klumpesnusk

  J: Ja, det är mitt intryck också. Det är inte speciellt enkelt alls, tvärtom är det jättemycket arbete och man får vada genom ”idioter”.

  Det är ingen plugin, bara WordPress inbyggda funktion för kommentarshantering. Borde väl finnas i den fristående och funka likadant där, antar jag.

  Svara
 9. J

  Precis, man tappar lusten då. I allafall jag.

  Kanske det, kör 2.2 tror jag. 2.3.1 är den senaste. Man får hoppas att den funktionen finns där då. 🙂

  J

  Svara
 10. Petter PurpleAim

  Hejsan där, såg ditt inlägg här, och har dock ett tips för dig. ”www.[borttaget]” vi är dock en relativt ny community/chatt som ännu växer så att vi ska kunna tillföra mer folk till våran sida. Vi har dock inte krav på att folk ska ”betala” för att visa sig i cam mm, enda som kostar är om man vill skicka bilder i mainchattens fönster. (ca 30 kr/månad) men allting annat är helt gratis. Och utöver det så har vi den den där kille/tjej/par signupen. Mvh Petter PurpleAim @ [borttaget]

  Svara

Skriv en kommentar!