snuskbloggar som dör

ett alltför vanligt fenomen bland de snuskbloggar som jag bevakar är att de dör. Den senaste månaden har fem stycken dött, efter att ha fört en tynande tillvaro i flera månader.

Det senaste i raden var Hemliga Sexbloggen, som fanns på adressen hemligasexbloggen.blogspot.com. Den finns inte mer, error 404. Jag hittade den i September nån gång, och såg fram emot att läsa mer av författaren, som verkade vara en sexig och frispråkig kvinna. Men icket… en handfull inlägg hade publicerats sedan sommaren, och för några dagar blev jag lite fundersam och vid närmare undersökning hade den dött.

Jag tycker det är fruktansvärt synd. Jag försökte ge den lite konstgjord andning när jag upptäckte den, ge kommentarer och liknande. För sent.

Så varför dör bloggar? Jag tror inte det är begränsat till snuskbloggar, definitivt inte. Speciellt inte iom att bloggandet har exploderat så fruktansvärt de senaste två åren, var och varannan människa startar en blog. Men jag vet att minst 80% av dessa överlever inte sitt första halvår. Jag tror en stor orsak är att författarna förväntar sig lite för mycket när de börjar skriva. Det är alltför lätt att tro att man ska bli överöst med hundratals kommentarer, spännande diskussioner baserade på ens egna tankar. Verkligheten är oftast tvärtom, och när man till sist inte står ut med en ekande tom inkorg ger man upp och antingen låter bloggen dö på egen hand eller tar bort den.

Vilket jag tycker är jättesynd. Jag påstår inte att jag är nån direkt expert på bloggande, men Klumpesnusk har snart existerat i ett år och jag känner ingen direkt skillnad. Jag och sambon drunknar inte i kommentarer, men det gör inte eftersom de som kommer är alltid lika roliga. På sistone har det blivit lite tunt mellan inläggen, men det har mestadels varit en brist på inspiration snarare än att vi är bittra över nåt slags inbillad brist på uppmärksamhet. Jag gick in i det här bloggandet i första hand för att få ventilera tankar kring sex och samlevnad bakom en relativt anonym fasad, och jag blev glad när min sambo också ville skriva lite om sina snuskiga tankar.

Ändå är det trist med alla döda bloggar. Hemliga Sexbloggen tyckte jag väldigt mycket om, men den är nu dödare än dinosaurierna. Vila i frid.

Läs även dessa inlägg:

4 tankar kring ”snuskbloggar som dör

 1. SwedishTeen

  Jag har gett mig fan på att inte lägga ner på länge iallafall!

  Just nu är det lite trögt på inlägg p.g.a. våldsam tidsbrist. Det känns onekligen som jag sviker mina läsare en del med att inte ”höra av mig”.

  Men då och då lever bloggen upp igen och en bunt med inlägg kommer på en gång 🙂

  Jag tror nog att jag hade lagt ner min blogg om det hade blivit totalt tyst i kommentarerna i flera månader, trots att jag publicerat inlägg på inlägg.

  Men så är inte fallet iallafall. Precis som du säger:
  De kommentarer man får är oftast 10 ggr mer värda än att få många innehållslösa.

  Ni är en av mina favoritbloggar iallafall! Bloggen var bra när det var ”bara” Klumpesnusk men nu när Nymfelin också postar inlägg – då blev den dubbelt så bra 😉

  Svara
 2. fröken nedda

  Har nyss upptäckt er blogg och gillar den skarpt,, så fortsätt för guds skull

  Plus att man känner igen sig emellanåt

  Svara
 3. klumpesnusk

  ST: Jag och nymfelin skriver ju i första hand för att tillfredsställa oss själva 😉 inte för att få nåt slags beundrarskara. Jag tror alltför många går in i bloggandet för att bli ”rich and famous” eller hur man nu ska beskriva det. Jag och hon skriver mestadels för att avlasta våra huvuden, men givetvis också lite för att kåta upp folk 🙂

  Fröken Nedda: Tack så mycket, vi bugar och bockar och tackar och niger efter detta beröm. Vi har inga som helst planer på att lägga ner, och förhoppningsvis i takt med att vintermörket smyger sig över oss har vi mer snusk att berätta om.

  Svara
 4. Lust och Fägring

  Verkligen tråkigt att snusket sinar. Det är säkert som du säger att många vill ha en publik men sen kan det även vara så att man får lite panik över vilka läckerheter läcker ut så att säga.

  Svara

Skriv en kommentar!