Nakenstad

Jag läser i SVD om hur en småstad i USA nu tydligen har tröttnat på de nudister som invaderar staden regelbundet.

Artikeln är lite tunn på detaljer, men tydligen är det inte de som bor i staden som tröttnat, utan de som styr. Därför har de tillfälligt bannlyst alla nudister, och snart ska de boende få göra en omröstning.

Artikeln i största allmänhet tycker jag osar lite lätt av de typiska USA-fördomar som är populära idag. Don’t get me wrong, jag är inte speciellt förtjust i USA, men det är lite för lätt att hitta en småstad som har nakenskräck och sedan skriva en artikel om hur de pryda jänkarna klättrar upp i närmaste träd så fort en naken människa kommer vandrande.

Ja, det är ju ett problem om de boende i staden blir stötta av det. Men samtidigt framgår det inte av artikeln just varför en massa nudister vallfärdar dit. Borde det inte vara smartare av stadens styrande att ordna en ordentlig nudistkoloni istället? Det löser ju båda problemen på en gång – nudisterna får nånstans där de kan springa runt och vädra sina könsorgan samtidigt som man undviker att stöta sig med de prydare delarna av stadens boende.

Personligen tycker jag fortfarande att det är festligt att det inte betraktas som obscent att gå runt topless i New York. Det är helt okej för kvinnor att gå runt med tvillingarna ute i det fria, utan att bli arresterade för obscent uppförande. Sånt gillar vi. Tydligen kom det här sig av att en grupp med jämlikhetsförespråkare stämde staden eftersom de ansåg att det var diskriminering att män fick gå runt med bar överkropp men kvinnor blev arresterade om de gjorde detsamma.

Föga överraskande tycker jag ju inte heller att det är obscent att se nakna människor, och att obscenitetslagar därmed framstår som ganska främmande för mig.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!