”Johanna är polyamorös”

DN har en ovanligt bra artikel om det här med att älska flera samtidigt, att leva i ett flerförhållande och att vara kär i flera personer samtidigt. Tycker det är bra att en ”vanlig” blaska tar upp det här, och belyser att det faktiskt är en positiv sak. Alla andra gånger som jag sett mainstream-media prata om polyamorösa förhållanden har det alltid varit med en viss moralblandad förtjusning, ”att de vågar” och ”nejmen sådär får man väl inte göra!” ungefär.

Men DN skriver rakt på sak och tar upp krångliga frågor och krångliga svar utan att falla för frestelsen att spela på moralist-strängarna. Bra!

Från artikeln:

– Jag har alltid vetat att jag kan och vill älska flera, men då hade jag inga ord för det. Inga andra än otrohet i alla fall. Det jag kände var bara fel enligt den monogama matrisen. Ingenstans hade jag hört talas om att man kunde vara polyamorös.

Johanna tycker att den uppdelning vi gör mellan kärleksrelationer och andra relationer är konstig.

– Olika personer är rätta på olika sätt. Lena, som jag bor tillsammans med just nu är väldigt rätt för mig att bo ihop med. Min allra bästa vän är väldigt rätt för mig att dela både jobbiga och roliga saker med. Många har ju också upplevt ett slags förälskelse när de möter en ny vän.

Det här påminner om hur jag själv känner i mycket. Jag är ju av den (någorlunda) bestämda åsikten att kärlek kommer i många former, och att man kanske inte alltid ska vara så segregerad i sin kärlek. Klart läsvärd artikel.

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “”Johanna är polyamorös”

  1. Fantasia

    Kärleken kommer i många former… du har så rätt. Bra att människor vågar vara öppna med sina känslor. Det kanske ger människor i allmänhet en mindre hård och dömande syn på sådana saker.

    Svara
  2. Pingback: hmm, det kanske inte är så omöjligt ändå? « Klumpesnusk & Nymfelin

Skriv en kommentar!