nej aftonbladet, det där tror jag inte på

aftonslasken har en artikel som skriker ut att ”feta kvinnor har sämre sexliv!!!” och gör stor sensation av detta faktum. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i aftonblaskan och deras skräpjournalistik, och återigen gör de en stor sak av nånting som inte stämmer.

Enligt en undersökning i neapel på 52 kvinnor drog man slutsatsen att sexlusten och möjligheten att tillfredsställas minskade dramatiskt om man var överviktig. Man jämförde dessa kvinnor med en kontrollgrupp som tydligen blev mer kåta och lättare tillfredsställda.

alltså, jag är ingen statistik-expert men t.o.m. jag vet att 52 försökspersoner är alldeles för liten grupp för att kunna påstå på bred front att feta kvinnor har sämre sexliv.

i artikeln nämns också en amerikansk undersökning där man gjorde en studie med 1158 överviktiga män och kvinnor. Den kändes lite mer rättvis men ändå tycker jag det är lite snävt för att på bred front kunna gå ut och säga att överviktiga har sämre sexliv.

Min sambo är överviktig. Det ställer till en del problem i vårat sexliv, men på intet sätt kan hennes vikt och kurvor härledas till en nedsatt lust eller möjlighet att bli tillfredsställd. Om möjligt är det jag som har svårt att hinna med hennes kåthet, och det tar inte länge att ge henne en riktig brakorgasm efter att kuken åkt in i blöthålet. Faktum är att även om vi knullar så brukar hon onanera efteråt för att det är så skönt.

Det som vi inte kan utföra är rent fysiska saker. Att bli riden är exempelvis lite knepigt, men det går förutsatt att underlaget är det rätta.

(nu kanske nån viktigpetter tycker att jag är lite väl skarp i mitt uttalande iom att min egen undersökningsgrupp bestod av bara en person, men ändå) 🙂

Nej, jag tror mer på att det om något är en psykisk sak som hindrar överviktiga kvinnor från att njuta. Feta människor är inte välkomna i det här samhället, och faktum är att t.o.m. normalstora människor har börjat klassas som ”mulliga”. Klädstorlekarna minskar stadigt för varje år, och det är inte ovanligt för överviktiga människor att bli offentligt hånade för något som är för dem fruktansvärt jobbigt.

Samtidigt, visst. Vikten ställer till problem med blodomloppet och andningen, men jag är ändå gravt kritisk mot Aftonslaskens sensationalistiska uttalande. Men i första hand tror jag det är psyket som hejdar eventuell njutning hos en överviktig kvinna, inte fysiken som sådan.

Läs även dessa inlägg:

4 tankar kring ”nej aftonbladet, det där tror jag inte på

 1. Fantasia

  Jag är helt övertygad om att tjocka, feta, mulliga (vad man nu vill kalla sig) har exakt lika bra sex som smala, spinkiga, beniga (vad man nu vill kalla sig). Sexet sitter ju mer i huvudet än i kroppen på något sätt. Det är ju enbart om du kan slappna av mentalt som du kan njuta med kroppen. Det har väl inte med kropps-storlek att göra?

  Svara
 2. klumpesnusk

  Till viss del har kroppen med sexet att göra. Jag menar, är man mullig så blir man inte lika vig, man kan inte böja sig hursomhelst, man kanske får lite problem med andningen. Men det hindrar inte från att man kan ha hur bra sex som helst ändå.

  Det som eventuellt sänker sexlusten är ju snarare det som pågår i huvudet. Samhället bombar ju en med skamkänslor om man inte är smal som en pinne, så då är det klart att man blir osäker och får dåligt självförtroende, och därmed tappar sin sexlust.

  Min sambo och jag är båda vad som skulle klassas som ordentligt överviktiga, och det är inget som helst fel på vårat sexliv. De eventuella problem som dyker upp i vårat sexliv har snarare med våra lite svajiga självförtroenden att göra – inte med bilringarna runt midjan.

  Svara
 3. Snuttan

  Det kan nog ändå ligga en del i det. Många överviktiga (och även helt normalviktiga) är missnöjda med sina kroppar vilket gör det svårare att koppla av och njuta… Och så påverkas även konditionen och rörelseförmågan av i vilken fysisk form man är i.

  Men det är ändå ett onödigt stort generaliserande…

  Svara
 4. bless

  Jag kan bara referera till mina egna personliga erfarenheter att för mig, som efter graviditeterna spenderade ett par år som hundrakiloskvinna, fungerar sex bättre som normal viktig och vältränad. Det var härligt med erotik när jag var rund, men till exempel sådant som att ett lager fett förhindrade att min klitoris stimulerades av friktion mot hans bäckenben (eller vad det kan heta) och en sämre rörelse förmåga och en sämre styrka och uthållighet. Men jag hade utmärkt stora bröst att krama om min makes hårdhet med:) och jag var lika lätt att förleda i frestelse som nu. En annan skillnad var att då fick jag aldrig uppskattning av andra män. Nu är jag en kvinna som dagligen får leeenden, blickar och väldigt varmt bemötande, när jag var tjock var jag osynlig. Det påverkar i alla fall mig i hur attraktiv jag känner mig.

  Men mest sitter lusten till lek i den gemensamma kreativiteten och aldrig blir känner man sig sexigare (som jag ser det) än när ens partner tycker att man är oemotståndlig. Så jag tror att kärlek är det viktigaste på ett djupare plan, finns den och kommunikation kan alla oavsett fysiska företräden och förutsättningar förlusta sig.

  Svara

Skriv en kommentar!