nakenhet

Såja, då har man kommit ut ur duschen igen. Givetvis har jag gått en rond med rakhyveln, så ironiskt nog är min pung slätare än mina kinder just nu.

Stod i duschen och funderade på det här med att vara naken, och varför det fortfarande är ett så stort tabu. Även i de mest avslappnade sällskap är det svårt att gå runt naken, jag vet att inte ens med mina närmaste vänner och deras flickvänner törs man knalla runt och näcka. Varför är det ett så stort tabu egentligen? Jag fattar inte.

Jag menar, vi lär oss ju tidigt hur kvinnor och män är skapta, och sexualundervisningen börjar ju redan i mellanstadiet. Ändå är det i praktiken förbjudet att gå runt naken. Går du och handlar naken blir du allra minst utstirrad och i värsta fall anhållen för förargelseväckande beteende. Risken finns också att du blir misshandlad.

Det är dessutom helt okej för män att gå runt utan överdel, men det är förargelseväckande beteende om tjejerna går runt utan överdel. Åtminstone om det inte är på speciellt utsedda platser såsom en topless-strand.

Jag är själv ganska mycket av en naturist. En naturist är ungefär som en nudist, man gillar helt enkelt att gå runt naken. Skillnaden mellan naturister och nudister är att nudister ser nakenhet som en principsak, medan de flesta naturister accepterar att det finns årstider och tillfällen då man helt enkelt inte kan gå runt naken. Men skillnaderna är mestadels semantiska, i praktiken är en nudist och en naturist samma sak.

Är nakenhet kanske tabu för att det finns så många sexrelaterade brott till det? Eller är det religionens fel att vi skyler våra naturligt vackra kroppar?

Jag vill ha fler vänner som man kan vara naken med. Härliga människor som man kan sitta i bastun och ta en öl med utan att de blir generade eller känner sig nervösa. Jag vill att fler människor börjar gå runt nakna och förstår hur himla skönt det är. För jag älskar att gå runt naken, jag älskar att känna hur kuken dinglar fritt och hur sambon ger mig lystna blickar 🙂

Glöm bara inte att sitta på en handduk. Det är god sed enligt de flesta naturister/nudister, och så tycker även jag.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!